Cookies

Hvad er en cookie?
En cookie er en lille tekstfil, som vi gemmer i din browser for at kunne holde styr på, hvad der sker under dit besøg og for at kunne genkende computeren. En cookie er ikke et program og indeholder ikke virus.

Hvorfor vi bruger cookies?
Cookies er en nødvendighed for at vores hjemmeside fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker fx, om du er logget ind, hvad du har lagt i indkøbskurven, om du tidligere har besøgt siden, osv.

 

Typer af cookies vi bruger på essd.dk:

Sessionscookies
Session cookies er nødvendige for at holde en forbindelse mellem din computer og en hjemmeside/applikation kørende. Session cookies slettes igen, når du lukker din browser.

Persistent cookies
Persistent cookies bliver lagret på din computer til at huske et valg, du har foretaget. Eksempelvis hvis du ønsker dine login informationer skal huskes af computeren så gemmes de i en Persistant cookie.

3. parts cookies og statistik cookies
Statistik cookies anvendes til driften af hjemmesiden. Det kan f.eks. være optælling af antallet af besøgende eller andre informationer, der kan bruges til statistisk analyse. Disse cookies kan i begrænset omfang indsamle data, der kan henføres til den enkelte bruger.

 

Cookies til webstatistik
Vi bruger cookies til at se, hvilke sider brugerne besøger og hvornår - og hvilke hjemmesider, de besøger før vores. Disse data bruger vi for at forstå, hvordan brugerne som en samlet gruppe navigerer rundt på vores hjemmesider. Oplysningerne har karakter af generel statistik og kan ikke føres tilbage til enkeltpersoner.
Som værktøj til webstatistik bruger vi Google Analytics.
Læs mere om, hvordan Google bruger cookies i Google Analytics (på engelsk)

Hvis du ønsker at fravælge cookies fra Google Analytics, så tilbyder Google værktøjet Google Analytics Opt-out Browser Add-on

Vi bruger også Hotjar. Hotjar bruges til at forbedre opbygningen af ESSD's hjemmeside, så den passer til de fleste brugeres behov

Hotjar har, i henhold til deres politik, ikke adgang til dine personoplysninger <link>. Du kan fravælge Hotjar ved at klikke på "Disable Hotjar" på Hotjar Opt-out siden.

 

Sådan afviser eller sletter du dine cookies

Afvisning af cookies
Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Se vejledning: Tryk her

 

Privatliv

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: Kontakt@essd.dk Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af: Morten Chewins Tiedemann

Selskabets navn: ESSD IvS
Selskabets CVR-nr. : 39305577
Etableringsform: IvS
Email: Kontakt@essd.dk
essd.dk
Havnealle 10, 2sal
DK-8700 Horsens